Accu Kia kopen? Vindt de juiste accu! | Accu Service Holland (2024)

Is uw accu toe aan vervanging? Hier vindt u al onze accu’s voor uw Kia auto. Neem bij twijfel gerust contact met ons op, wij helpen u graag met het vinden van de juiste accu!

Welke Kia Accu kopen?

Zodra u een accu wil kopen voor uw Kia, is het belangrijk dat u zich vooraf goed laat informeren over uw huidige accu zodat u zeker weet dat u de juiste kiest. Dit kunt u doen op verschillende manieren:

  • Wat ons betreft de eenvoudigste manier: neem contact met ons op. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u snel helpen met het vinden van de juiste accu. Dit kan via WhatsApp, ons mobiele nummer, via e-mail of u kunt langskomen in onze winkel. Wij geven u een vrijblijvend advies zonder verwachtingen.
  • Controleer de handleiding van de huidige accu. Vaak vindt u hier de specificaties zoals de afmetingen, de capaciteit en de koudstartstroom. Mocht u de handleiding zijn verloren, kunt u deze vaak ook online terug vinden.
  • Neem een kijkje onder de motorkap. Onder de motorkap vindt u een label met daarop de specificaties.

Herken de verschillen

Wanneer u een auto accu wilt kopen voor uw Kia, kunt u kiezen voor een standaard loodzuur accu, gel accu, EFB (start/stop), AGM accu (start/stop) of een lithium accu. De gemiddelde traditionele auto (benzine of diesel) rijdt op een 12 volt loodzuur accu. Echter zijn er ook uitzonderingen, zo rijden elektrische auto’s op een lithium-ion accu en zijn er auto’s die een EFB of AGM accu nodig hebben omdat de auto extra veel stroom verbruikt of start-stop systemen heeft.

Populaire Kia’s en bijbehorende accu’s

De specificaties van de accu's die gebruikt worden in Kia-auto's kunnen variëren afhankelijk van het model, de uitvoering en de productiejaren. Hieronder vind je de types accu's die vaak voorkomen bij de top 5 meest gebruikte Kia-auto's:

Kia Sportage
Accutype: Lood-zuur accu (conventionele 12V startaccu).
Capaciteit: 60Ah tot 70Ah (afhankelijk van de uitvoering en het motortype).

Kia Sorento
Accutype: Lood-zuur accu (conventionele 12V startaccu).
Capaciteit: 70Ah tot 80Ah (afhankelijk van de uitvoering en het motortype).

Kia Picanto
Accutype: Lood-zuur accu (conventionele 12V startaccu).
Capaciteit: 40Ah tot 50Ah (afhankelijk van de uitvoering en het motortype).

Kia Ceed
Accutype: Lood-zuur accu (conventionele 12V startaccu).
Capaciteit: 60Ah tot 70Ah (afhankelijk van de uitvoering en het motortype).
Voor de hybride versie van de Ceed, zoals de plug-in hybride (PHEV), wordt ook een lithium-ion polymeer batterij gebruikt. De capaciteit hiervan is ongeveer 8.9 kWh.

Kia Rio
Accutype: Lood-zuur accu (conventionele 12V startaccu).
Capaciteit: 50Ah tot 60Ah (afhankelijk van de uitvoering en het motortype).
Aanvullende informatie voor hybride en elektrische modellen:

Kia Niro (hybride en elektrische varianten)
Hybride versie: Lood-zuur accu (12V startaccu) en een lithium-ion polymeer batterij met een capaciteit van ongeveer 1.56 kWh.
Plug-in Hybride versie (PHEV): Lood-zuur accu (12V startaccu) en een lithium-ion polymeer batterij met een capaciteit van ongeveer 8.9 kWh.
Volledig elektrische versie (EV): Lithium-ion polymeer batterij met een capaciteit van 39.2 kWh of 64 kWh, afhankelijk van de uitvoering.

Kia Soul EV
Accutype: Lithium-ion polymeer batterij.
Capaciteit: 39.2 kWh of 64 kWh, afhankelijk van de uitvoering.

Bescherm uw auto

Bij twijfel over de juiste accu, vragen we u ons de volgende informatie op te sturen:

  • Een foto van de bovenkant met de zichtbare + en -
  • Eventuele nummers op de accu
  • De afmeting van uw accu (lxbxh)
  • Uw kenteken.

Op die manier kunnen wij u geheel gratis een advies geven over uw Kia accu. De informatie kunt u eenvoudig versturen via WhatsApp (073-6445734) of via de mail ([emailprotected]). Ook is het mogelijk om met uw accu langs te komen in onze winkel.

Kia modellen

Kia Picanto:
De Kia Picanto is een compacte stadsauto die sinds 2004 wereldwijd populair is vanwege zijn wendbaarheid en betaalbaarheid. Het model combineert een stijlvol ontwerp met een verrassend ruim interieur, geschikt voor vier volwassenen. Moderne versies zijn uitgerust met technologische snufjes zoals een touchscreen-infotainmentsysteem, Bluetooth-connectiviteit en geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. De efficiënte motoren, variërend van 1.0 tot 1.2 liter, bieden een zuinige rijervaring en lage emissies. Met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, lage operationele kosten en betrouwbare prestaties is de Kia Picanto een ideale keuze voor stedelijke rijders die een praktische, stijlvolle en betaalbare auto zoeken.
Kia Stonic:

De Kia Stonic is een compacte crossover SUV, gelanceerd in 2017, ontworpen voor stedelijke avonturen en veelzijdigheid. Het model combineert een sportief en modern design met een ruim en flexibel interieur, geschikt voor vijf passagiers. Uitgerust met geavanceerde technologieën zoals een touchscreen-infotainmentsysteem, smartphone-integratie en diverse rijhulpsystemen, biedt de Stonic comfort en veiligheid. De efficiënte motoren, variërend van 1.0-liter turbobenzine tot 1.6-liter diesel, zorgen voor een soepele en zuinige rijervaring. Met zijn hoge zitpositie, praktische functionaliteit en aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding is de Kia Stonic een ideale keuze voor jonge gezinnen en actieve rijders die stijl en veelzijdigheid waarderen.
Kia Ceed:
De Kia Ceed is een compacte gezinsauto, beschikbaar als hatchback en stationwagen, en bekend om zijn betrouwbaarheid en veelzijdigheid. Sinds zijn introductie in 2006 combineert de Ceed stijlvol design met praktische functionaliteit. Het interieur is ruim en modern, uitgerust met geavanceerde technologieën zoals een touchscreen-infotainmentsysteem, smartphone-integratie en diverse veiligheidsvoorzieningen. Beschikbaar met een scala aan efficiënte motoren, van benzine en diesel tot hybride opties, biedt de Ceed een dynamische en zuinige rijervaring. Met zijn uitstekende rijgedrag, comfort en uitgebreide garantie is de Kia Ceed een populaire keuze voor gezinnen en professionals die een praktische en stijlvolle auto zoeken.
Kia XCeed:
De Kia XCeed is een compacte crossover, gelanceerd in 2019, die sportiviteit en veelzijdigheid combineert. Gebaseerd op de Ceed, biedt de XCeed een hogere rijpositie en een dynamisch ontwerp met opvallende lijnen. Het ruime interieur is modern en voorzien van geavanceerde technologieën zoals een touchscreen-infotainmentsysteem, smartphone-integratie en diverse rijhulpsystemen. Beschikbaar met efficiënte motoren, waaronder hybride opties, levert de XCeed zowel krachtige prestaties als brandstofefficiëntie. Zijn verhoogde bodemvrijheid en comfortabele rijervaring maken hem geschikt voor zowel stadsverkeer als avontuurlijke ritten. Met zijn stijl, technologie en praktische functionaliteit is de Kia XCeed een uitstekende keuze voor moderne, actieve automobilisten.
Kia ProCeed:
De Kia ProCeed is een stijlvolle en sportieve shooting brake, die zich onderscheidt door zijn elegante design en veelzijdigheid. Geïntroduceerd in 2019, combineert de ProCeed de praktische ruimte van een stationwagen met de sportieve lijnen van een coupé. Het moderne interieur biedt hoogwaardige materialen, een gebruiksvriendelijk infotainmentsysteem en uitgebreide veiligheidsvoorzieningen. Beschikbaar met krachtige en efficiënte motoren, levert de ProCeed een dynamische rijervaring. Met zijn ruime laadcapaciteit, sportieve rijgedrag en premium afwerking is de Kia ProCeed een aantrekkelijke keuze voor automobilisten die stijl en functionaliteit in één voertuig willen verenigen. De ProCeed biedt een unieke mix van design, prestaties en praktische bruikbaarheid.
Kia Niro:
De Kia Niro is een veelzijdige compacte SUV, verkrijgbaar als hybride, plug-in hybride en volledig elektrische versie. Sinds zijn introductie in 2016 combineert de Niro efficiëntie met moderne technologie en stijlvol design. Het interieur is ruim en comfortabel, voorzien van geavanceerde functies zoals een touchscreen-infotainmentsysteem, smartphone-integratie en uitgebreide veiligheidsvoorzieningen. De efficiënte aandrijflijnen bieden zowel krachtige prestaties als lage emissies, ideaal voor milieubewuste rijders. Met zijn soepele rijervaring, ruime laadcapaciteit en aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding is de Kia Niro een populaire keuze voor gezinnen en stedelijke rijders die op zoek zijn naar een duurzame, praktische en technologisch geavanceerde SUV.
Kia Pregio:
De Kia Pregio is een veelzijdige en robuuste bestelwagen, geproduceerd van 1995 tot 2006. Ontworpen voor zowel commercieel als personenvervoer, biedt de Pregio een ruime en functionele interieurindeling. Beschikbaar in verschillende configuraties, waaronder modellen met zitplaatsen voor meerdere passagiers of grotere laadruimtes voor goederen. Uitgerust met betrouwbare en efficiënte dieselmotoren, biedt de Pregio een solide prestatie en duurzaamheid. Hoewel niet meer in productie, wordt de Pregio nog steeds gewaardeerd om zijn betrouwbaarheid en praktische bruikbaarheid, vooral in markten waar robuuste en betaalbare bedrijfswagens nodig zijn. De Kia Pregio blijft een geliefde keuze voor bedrijven en vervoerders wereldwijd.
Kia Rio:
De Kia Rio is een compacte auto, sinds zijn introductie in 2000 geliefd om zijn betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Verkrijgbaar als hatchback en sedan, combineert de Rio een stijlvol ontwerp met een ruim en comfortabel interieur. Uitgerust met moderne technologieën zoals een touchscreen-infotainmentsysteem, smartphone-integratie en diverse veiligheidsvoorzieningen, biedt hij een aangename rijervaring. De efficiënte motoren zorgen voor zuinige prestaties, ideaal voor zowel stadsritten als langere reizen. Met zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, lage operationele kosten en betrouwbare rijgedrag is de Kia Rio een populaire keuze voor jonge automobilisten, kleine gezinnen en stedelijke rijders die op zoek zijn naar een praktische en stijlvolle auto.
Kia Soul:
De Kia Soul is een compacte crossover SUV die bekend staat om zijn unieke en opvallende ontwerp. Met een ruim interieur en comfortabele zitplaatsen biedt de Soul voldoende ruimte voor passagiers en bagage. De auto is uitgerust met geavanceerde technologische functies, zoals een touchscreen infotainmentsysteem en slimme veiligheidsvoorzieningen. De Kia Soul wordt aangedreven door een efficiënte motor die zorgt voor een soepele en responsieve rijervaring. Met zijn opvallende stijl, praktische eigenschappen en betrouwbare prestaties is de Kia Soul een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdige en moderne auto.
Kia Optima:
De Kia Optima is een middelgrote sedan die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2000. De nieuwste generatie van de Optima biedt een stijlvol design, ruim interieur en geavanceerde technologie. Met keuze uit verschillende motoren, waaronder een krachtige turbocharged variant, biedt de Optima een goede balans tussen prestaties en efficiëntie. Het interieur is modern en comfortabel, met opties zoals lederen bekleding en een groot touchscreen infotainmentsysteem. Veiligheidsfuncties zoals automatische noodremmen en adaptieve cruise control zijn standaard op veel modellen. De Kia Optima is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en comfortabele sedan.
Kia Sportage:
De Kia Sportage is een compacte SUV die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1993. De huidige generatie, gelanceerd in 2015, heeft een modern en sportief ontwerp met scherpe lijnen en een opvallende grille. De Sportage is verkrijgbaar met verschillende motoren, waaronder benzine, diesel en zelfs hybride opties. Het interieur is ruim en comfortabel, met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën zoals een infotainmentsysteem met touchscreen en smartphone-integratie. De Kia Sportage staat bekend om zijn betrouwbaarheid en veiligheidsvoorzieningen, waaronder rijstrookassistentie, automatische noodrem en adaptieve cruisecontrol. Het is een populaire keuze in het segment van compacte SUV's.
Kia Sorento:
De Kia Sorento is een populaire SUV die bekend staat om zijn ruime interieur, comfortabele rijeigenschappen en betrouwbare prestaties. De Sorento biedt plaats aan zeven passagiers en beschikt over een krachtige motor, waardoor hij geschikt is voor lange reizen en off-road avonturen. De nieuwste modellen zijn voorzien van geavanceerde technologieën, zoals een touchscreen infotainmentsysteem, Apple CarPlay en Android Auto. De veiligheidsvoorzieningen van de Sorento zijn indrukwekkend, met onder andere rijstrookassistentie, automatisch noodremsysteem en dodehoekdetectie. Al met al is de Kia Sorento een uitstekende keuze voor gezinnen en avonturiers die op zoek zijn naar een veelzijdige en comfortabele SUV.
Kia Venga:
De Kia Venga is een compacte MPV die sinds 2009 wordt geproduceerd door de Zuid-Koreaanse autofabrikant Kia. De Venga is ontworpen als een ruime en praktische auto met een hoog zitcomfort en een veelzijdig interieur. De auto is verkrijgbaar met verschillende benzinemotoren en dieselmotoren, met een vermogen variërend van 75 tot 128 pk. De Venga is uitgerust met moderne technologische functies zoals Bluetooth-connectiviteit, parkeersensoren en een navigatiesysteem. De auto heeft een goede reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid en wordt geprezen om zijn ruime interieur en comfortabele rijeigenschappen.

Accu Kia kopen? Vindt de juiste accu! | Accu Service Holland (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 6387

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.